پله برقی یکی از تجهیزاتی است که به منظور راحتی جابجایی افراد بین طبقات به ویژه در مکان های پرترددی چون پاساژ ها، فرودگاه ها و متروهای شهری امروزه به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به اینکه پله برقی دارای استاندارهای مشخص شده ای بوده و بایستی بر پایه اصول و قواعد مشخصی ساخته شود ولی برخی تکنولوژی های جانبی پله برقی نیز هم در برقراری ایمنی مسافران و هم زیبایی بخشیدن به این سازه تاثیر چشمگیری دارند.
شرکت اروتک خدماتی چون سرویس و نگهداری پله برقی را ارائه می دهد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و اطلاع از نصب پله برقی، با ما در ارتباط باشید.
آشنایی با تکنولوژی های جانبی پله برقی
در پاسخ به این سؤال که منظور از تکنولوژی های جانبی پله برقی پاساژ چیست بایستی بگوییم که با توجه به پیشرفت روزافزون علم و صنعت، هر روز سیستم های نوینی ابداع می شوند که در راستای بهینهسازی مصرف انرژی و نیز برقراری امنیت بیشتر برای مصرف کنندگان عمل نموده و بدین ترتیب کارایی و طول عمر تجهیزات را نیز افزایش می دهند.
از جمله قطعات اصلی دخیل در ساختار پله برقی می توان به اسکلت (truss) ، پله (step)، نرده یا دستگیره (Handrail, Balustrade)، موتور، سیستم ترمز، تابلو فرمان و حفاظت های ایمنی و فنی اشاره کرد که در صورت وجود نقص در هر کدام از این قطعات دستگاه به درستی کار نخوهد کرد، بنابراین صرف هزینه برای تکنولوژی های جانبی پله برقی قطعا ارزش بالایی برای افرادی که در پاساژ و مراکز تجاری کار می کنند خواهد داشت.
تکنولوژی های جانبی پله برقی کدام اند؟
نورپردازی و روشنایی پله برقی
یکی از انواع فناوری های جانبی پله برقی نورپردازی است که علاوه بر زیبایی خاصی که به محیط مورد نظر می بخشد خریداران را به بازگشت مجدد به همان محل ترغیب می نماید. این تکنولوژی جانبی پله برقی در صورتی که مورد توجه قرار گیرد می تواند سطح ایمنی سازه و افرادی که از آن استفاده می کنند را بالا برده و راهنمایی های لازم را در خصوص مسیر حرکت به مسافران ارائه دهد.
جهت آشنایی می توانید با مراجعه به انواع سایت ها و شرکت هایی که در زمینه خرید و فروش پله برقی و لوازم جانبی آن فعالیت می کنند اطلاعات لازم را دریافت نمایید، یکی از این شرکت های معتبر فعال در زمینه تکنولوژی های جانبی پله برقی شرکت اورتک است.
لازم به ذکر است که نورپردازی در هر قسمت از پله برقی قابل اجرا هستند، طوری که با چیدن چراغ های LED در قسمت های مختلف این سازه از جمله خرپا، هندریل، نرده و قرار دادن روکشی از شیشه شفاف و یا نیمه شفاف در قسمت بیرونی آن امکان روشنایی مستقیم و یا غیر مستقیم را فراهم خواهد آورد.
تصور کنید با اجرای روشنایی گپ پله ها به عنوان یکی از تکنولوژی های جانبی پله برقی چقدر می توان با شناسایی درست محل قدم گذاشتن روی پله، تعیین پله های ابتدایی و انتهایی سازه در ایمنی مسافران و هدایت صحیح آنها مؤثر واقع شد.
حریق پله برقی
در توضیحات تکنولوژی های جانبی پله برقی بهتر است به قدرت شناسایی و محافظت این سازه ها در برابر حریق نیز اشاره کرد. این گزینه یکی از موارد ایمنی پراهمیت است که توجه به آن بسیار ضروری است. سیستمهای تشخیص حریق در پلههای برقی باید بتوانند به سرعت و با اطمینان بالا، با حداقل نیاز به تعمیر و ماندگاری و کارایی طولانی مدت و بدون ایجاد آلارمهای ناخواسته، آتش را شناسایی کنند.
بدین منظور نصب و فیکس کردن آبپاش در پله برقی یکی از ضروریات است، از دیگر تکنولوژی های جانبی پله برقی برای مقابله با آتشسوزی استفاده از کرکره آتش نشانی است که توسط آشکارسازهای دما و دود فعال می شود و راه چاه یک طبقه را می بندد و از گسترش آتش در داخل ساختمان جلوگیری می کند. استفاده از حفاظ های نسوز برای منحرف کردن دود و شعله نیز یکی دیگر از تدابیر امنیتی مربوط به تکنولوژی پله برقی در برابر آتشسوزی است.
سیستم های تشخیص حریق نه تنها باید از جان انسان ها، بلکه از ساختمان و زیرساخت ها نیز محافظت کنند. آشنا شدن با این تکنولوژی به شما کمک خواهد کرد تا با شناختی بهتر و خیالی آسودهتر به استفاده از این تکنولوژی های روز دنیا روی بیاورید.
آشنا شدن با فناوری های جانبی پله برقی در رابطه با ایمنی دستگاه
- دکمه توقف اضطراری (E-STOP): دکمه ای که برای توقف فوری پله برقی در مواقع اضطراری در سیستم نهاده شده است.
- دستگاه ایمنی مرتبط با حرکت استپ ها (Step Motion Safety Device): وسیله ایمن برای متوقف کردن پله برقی هنگامی که یک استپ در سمت بالابر آن به دلیل گیرکردن جسمی بین پله ها، یا بین محافظ اسکرت و استپ، یا در صورت مشاهده ناهنجاری در حرکت استپ، از جای خود خارج شده است.
- دستگاه تشخیص اضافه بار: این دستگاه یکی از تکنولوژی های جانبی پله برقی است که وظیفه متوقف کردن دستگاه در صورت تشخیص اضافه بار توسط جریان یا دمای غیرعادی موتور محرک را بر عهده دارد.
- گاورنر سرعت: توقف پله برقی در صورت کاهش یا افزایش قابل توجه سرعت به 120 درصد سرعت را بر عهده دارد.
- ترمز الکترومغناطیسی: این قسمت در صورت قطع برق یا در صورت فعال شدن هر وسیله ایمنی یا دکمه توقف اضطراری، پله برقی را متوقف می کند.
- دستگاه ایمنی سرعت هندریل: در صورت عدم هماهنگی نرده های متحرک با پله ها به دلیل لغزش، شل شدن یا شکستن نرده های متحرک، پله برقی را متوقف می کند.
- دستگاه ایمنی گارد اسکرت: یک وسیله ایمنی برای متوقف کردن پله برقی در صورت گیر افتادن کفش یا وسایل دیگر در شکاف بین استپ و گارد اسکرت.
سخن آخر
به عنوان سخن آخر بایستی بگوییم درست است که استفاده از پله برقی ایرانی رفت و آمد و جابجایی افراد را بسیار راحتتر و سریعتر از پیش نموده است ولی در صورت تعبیه برخی تکنولوژی های جانبی پله برقی از جمله تجهیزات ایمنی بیشتر، سیستم های تشخیص به موقع حریق، نورپردازی های مناسب و … این سازه ها را به یکی از ایمن ترین و کاربردی ترین تجهیزات تبدیل خواهد کرد.
شرکت اورتک، یکی از شرکت های موفق در زمینه تکنولوژی پله برقی می باشد. این شرکت که سابقه بالایی در زمینه فروش پله برقی دارد برخی از این پله برقی عبارتند از :
بدون دیدگاه