مهمترین نکات در خصوص طراحی و ساخت استپ ها
برخی از مهمترین نکات در خصوص طراحی و ساخت استپ ها به ویژه در پله برقی تک نفره عبارتند از :
- سطح استپ باید مانع لیز خوردن افراد شود.
- استپ باید با نیروی ۳۰۰۰ نیوتن از نظر انحراف (Deflection) آزمایش گردد.این نیرو باید به طور عمودی بر مرکز سطح استپ ، برروی یک صفحه فلزی به ابعاد ۰.۲ *۰.۳ متر و حداقل ضخامت ۲۵ میلی متر وارد گردد . در طول این آزمون ، انحراف اندازه گیری شده در سطح استپ نباید بیشتر از ۴ میلی متر بوده و نیز نباید تغییر شکل دائمی در استپ دیده شود.
- چنانچه نیرویی برابر با ۱۵۰۰ نیوتن بصورت عمودی بر پیشانی استپ و یا مربعی به مساحت ۲۵ سانتی متر مربع و حداقل ضخامت ۲۵ میلی متر وارد گردد انحراف پیشانی استپ نباید بیش از ۴ میلی متر باشد.
- در آزمون مقاومت داینامیکی ، استپ با حداکثر شیبی که مورد استفاده قرار می گیرد ، آزمایش میشود. بطوری که استپ در معرض بار متغیری بین ۵۰۰ الی ۳۰۰۰ نیوتن با فرکانس بین ۵ تا ۲۰ هرتز برای حداقل ۵ میلیون سیکل قرار گرفته است و انحراف اندازه گیری شده در سطح استپ نباید بیش از ۴ میلی متر بوده و نباید تغییر شکل دائمی در استپ دیده شود.
- طراحی استپ باید بگونه ای باشد ، که سازه آن بارپیچشی معادل جابجایی ۲± میلیمتر در مرکز چرخ غلتک ها را بر روی کمانی به مرکز چرخ کشنده را داشته باشد.
- دیواره های عمودی استپ هم باید آجدار باشد.
- ارتفاع استپ پس از نصب نهایی نباید بیشتر از ۲۴ سانتی متر باشد.
- عمق استپ نباید از ۳۸ سانتیمتر کمتر باشد.
- عرض استپ باید بین ۵۸ الی ۱۱۰ سانتیمتر باشد.
- سطح کف استپ باید دارای شیارهایی در جهت حرکت پله برقی بوده و شیارهای یاد شده بمونه ای باشد که در زمان ورود به بخش زیرین تکیه گاه شانه برخورد یا اصطکاک ایجاد ننماید.
- پهنای شیارها باید حداقل ۵و حداکثر ۷ میلی متر باشد.
- عمق شیار نباید کمتر از ۱۰ میلیمتر باشد.
- پهنای لبه شیار ها باید حداقل ۵/۲ و حداکثر ۵ میلی متر باشد.
همچنین در مورد پیاده روی متحرک بدانید.
بدون دیدگاه