طراحی-پله-برقی

نیازهای فیزیکی پروژه، محل نصب، الگوهای ترافیکی، ملاحظات ایمنی و هماهنگی سیستم با دکوراسیون محل نصب از عوامل موثر در طراحی پله برقی های غیرتجاری و پله برقی تجاری هستند. بدیهی است که عوامل فیزیکی مانند فاصله عمودی و افقی که پله برقی باید در آن قرار گیرد از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. با بررسی این عوامل می توان شیب پله برقی و طول واقعی آن را محاسبه کرد.

 

طراحی انواع پله برقی ها بستگی به الزامات فیزیکی، مکان نصب، میزان رفت وآمد، نکات ایمنی و زیبایی نحوه ی نصب آن دارد. همچنین در طراحی پله های برقی باید توانایی زیر ساخت های آن در جهت اندازه گیری میزان پشتیبانی و امنیت آن در نظر گرفته شود. طراحان و متخصصان نصب این نوع پله ها در فرایند ساخت آن همچنین میزان ترافیک انسانی و بیشترین مسیر رفت و آمد را باید در نظر بگیرند. این موضوع به خصوص در مواردی که پله ی برقی در مترو یا قطار نصب می شود، اهمیت بالایی دارد. برای مثال یک دستگاه با سرعت نیم متر در ثانیه ۲۰۰۰ نفر را جا به جا می کند. بنابراین باید در نظر گرفته شود که آیا در ساعات اوج ترافیک پاسخگوی حمل و نقل مسافران خواهد بود یا نه ؟ و اینکه آیا بیش از اندازه جمعیت وارد پله های برقی شده است یا خیر ؟

 

طراحی پله برقی اساسی ترین کار در ساخت یک پله برقی است تا بتواند در کیفیت کار و طول عمر دستگاه تاثیر بگذارد. عواملی مانند:

⬅️ فاصله افقی و عمودی
⬅️ شیب پله
⬅️ استحکام پی ساختمان برای تحمل وزن
⬅️ الگوهاي ترافيکي
⬅️ ملاحظات ايمني و هماهنگي سيستم با دکوراسيون محل نصب
.
با برند اورتک، با خیالی راحت و آسوده برای پروژه های خود، پله برقی تهیه کنید🙂

 

 

برای خرید پله برقی به صفحه ی فروش پله برقی ایرانی مراجعه کنید.

 

باید ها و نباید ها در طراحی پله برقی

 استحکام فونداسیون برای تحمل وزن بالای قطعات به علاوه سرنشینان از ضوابط طراحی پله برقی است، زیرا تمامی بار ناشی از ابزار و تجهیزات پله ها و همچنین بار ناشی از تجمع افراد روی پله برقی وارد طبقه یا طبقات ساختمان محل نصب آن می شود.

انتخاب محل نصب پله برقی نیز از اصول طراحی پله برقی می باشد و از این جهت مهم است که باید در دید عموم باشد و به راحتی قابل مشاهده باشد. همچنین در فروشگاه ها و موارد مشابه، انتخاب محل نصب باید به گونه ای باشد که عملکرد پله برقی در دید اجناس فروشگاه خللی ایجاد نکند.

الگوهای ترافیکی نیز باید در  استاندارد های طراحی پله برقی در نظر گرفته شود. در برخی ساختمان ها فقط جابجایی تعدادی مسافر از یک طبقه به طبقه دیگر است، اما در برخی ساختمان ها اهداف بیشتری از جابجایی مسافران وجود دارد:

هدایت مسافران به خروجی اصلی یا طبقات نمایشگاه. تعداد مسافران مهم است زیرا پله برقی ها با حداکثر ظرفیت جابجایی مشخص طراحی شده اند. به عنوان مثال، پله برقی با یک ورودی و سرعت 0.45 متر بر ثانیه می تواند تقریباً 170 نفر را در 5 دقیقه جابجا کند. مدل های عریض تر این پله برقی با سرعت جابجایی تا 0.6 متر بر ثانیه، می تواند حدود 450 مسافر را به طور همزمان در خود جای دهد.

ظرفیت طراحی و نصب پله برقی باید متناسب با تقاضای پیک ترافیک محاسبه شود. نقش این عامل در نحوه طراحی پله برقی  و برنامه ریزی پله برقی برای مکان هایی با افزایش ناگهانی ترافیک بسیار تعیین کننده است. برای مثال پله برقی های مترو باید طوری طراحی و انتخاب شوند که بتوانند ترافیک ناگهانی ناشی از تخلیه قطار را بدون ایجاد ازدحام در ورودی پله برقی پوشش دهند.

ضریب ایمنی نیز یکی از مهم ترین عوامل در طراحی پله برقی ها می باشد. حفاظت در برابر آتش در محفظه های زمینی (موتور خانه و چاه) پله برقی در طبقات ممکن است با نصب آبپاش های اتوماتیک یا پوشاندن آنها با پرده های نسوز انجام شود.

پله برقی را می توان در سالن عایق نسوز نیز نصب کرد. باید دریچه های تهویه در محفظه موتور و چرخ دنده ها تعبیه شود تا از افزایش بیش از حد دمای کار جلوگیری شود. هر گاه پله برقی به عنوان عامل اصلی جابجایی مسافران بین طبقات انتخاب شود، پیشنهاد می شود پله ای در کنار پله برقی در نظر گرفته شود.

همچنین ممکن است لازم باشد یک بالابر ویلچر در مجاورت پله برقی وجود داشته باشد تا افراد دارای معلولیت بتوانند از آن استفاده کنند. در نهایت باید پروژه طراحی پله برقی با دکوراسیون داخلی محل نصب را نیز در نظر گرفت. معماران و طراحان داخلی می توانند طیف گسترده ای از سلیقه ها و رنگ ها را برای دستگیره و حفاظ راه پله انتخاب و سفارش دهند.

 

 

طراحی،  ساخت و نصب پله برقی چه اصولی دارد؟

اصول-طراحی-پله-برقی

همانطور که در قسمت قبل توضیح داده شد است. سازندگان پله برقی از اطلاعات جمع آوری شده در بخش طراحی برای تولید پله برقی سفارشی با تجهیزاتی که نیازهای هر مشتری را برآورده می کند، استفاده می کنند.

دو نوع تامین کننده پله برقی وجود دارد.

  • سازندگانی که قطعات پله برقی را تولید می کنند
  • نصابانی که تجهیزات را  نصب می کنند.

شرکت تولید کننده پله برقی و نصب در اکثر موارد تجهیزات مورد نیاز پروژه خود را از شرکت های سازنده تهیه کرده و بر اساس سلیقه و نیاز مشتری پردازش و نصب می کنند. بنابراین اکثر پله برقی ها در کارخانه سازنده مونتاژ می شوند. چرخ های راهنما، زنجیر پله، مجموعه پله ها، گیربکس و قرقره ها همگی در داخل خرپا و قبل از حمل از کارخانه نصب می شوند.

قبل از نصب باید محل پله برقی برای نصب سازه آماده شود. مثلاً باید درزهای بتنی ریخته شود و صفحه زیرینی که پله برقی روی آن قرار دارد نصب شود. پس از حمل پله ها به محل نصب، تجهیزات مربوط به محفظه بالا و پایین در محل قرار گرفته و نصب می شود. روش های مختلفی برای حمل و جابجایی خرپاهای پله برقی در محل نصب در طبقات وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از بالابر آکاردئونی قابل حمل است.

اطمینان از تنظیم صحیح اجزای کنترل موتور برای عملکرد صحیح و روان پله برقی مطابق با سرعت طراحی و همچنین اطمینان از فعال بودن ترمز اضطراری آخرین مرحله نصب می باشد.

پله های پله باید در فاصله مناسبی از یکدیگر قرار گیرند تا از هرگونه فشار یا مالش به یکدیگر جلوگیری شود. همچنین نباید آنقدر از هم دور باشند که فاصله زیادی بین پله ها ایجاد شود و کاربران آسیب ببینند.

 

کنترل کیفیت و خدمات

استاندارد ، حاوی دستورالعمل هایی برای کنترل کیفیت پله برقی است و حداقل استانداردهای خدمات را تعیین می کند. همانطور که در دستورالعمل ذکر شده است، “آسانسورها و پله برقی ها باید به طور دوره ای برای دوره هایی که بیش از یک سال نباشد بازرسی شوند.”

فرم بازرسی و سرویس و نگهداری پله برقی باید در نزدیکی پله برقی نصب شود یا در دفتر مرکزی ساختمان موجود باشد. همچنین حداکثر ظرفیت باربری پله برقی ها باید در محل راه پله نصب و رعایت شود.

مطالعه فنی پله برقی

مطالعه-فنی-پله-برقیپله برقی ها بیشترین ظرفیت جابجایی عمودی را در بین وسایل مشابه مانند آسانسور دارند. استفاده از این دستگاه در اماکن عمومی، مترو و … متداول است. در مکان های عمومی، افزایش جمعیت به طبقات بالاتر را می توان با یک استراتژی خاص به پله برقی ها واگذار کرد.

بسیاری از طبقات بالای مراکز خرید به دلیل نبود پله برقی با ترافیک کمتری روبرو هستند. امروزه با وجود بالا بودن قیمت طراحی پله برقی، استفاده از پله برقی حتی در مراکز خرید دو طبقه مرسوم است.

با توجه به مقدمه فوق می توان نتیجه گرفت:

  •  استفاده از پله برقی سریع ترین راه برای جابجایی افراد در جاهای پر ازدحام می باشد.
  •  مناسب ترین راه برای جابجایی افراد، حرکت پله برقی در یک جهت است.

 

در ادامه به بیان چند نکته و اصطلاح مهم در پله برقی می پردازیم:

  • عرض پله برقی:

پله برقی ها معمولاً در عرض های معمولی 600 میلی متر، 800 میلی متر و 1000 میلی متر ساخته می شوند. لازم به ذکر است که امکان ساخت پله برقی با عرض 400 میلی متر و 1200 و 1400 میلی متر در شرایط خاص وجود دارد.

  • شیب پله برقی:

زاویه بین پله برقی و افق را شیب پله برقی می گویند. پله برقی ها معمولا شیب 30 درجه و 35 درجه دارند. لازم به ذکر است که طراحی پله برقی در خارج از این شیب ها نیز امکان پذیر است.

طول افقی پله برقی با زاویه شیب 35 درجه کمتر از طول افقی پله برقی با زاویه شیب 30 درجه خواهد بود. طبق استاندارد EN-115، در صورتی که ارتفاع پله برقی کمتر از 6 متر باشد، نمی توان زاویه شیب پله برقی را کمتر از 35 درجه در نظر گرفت.

  • پله های افقی:

به تعداد پله هایی که به صورت افقی در پایین یا بالای پله برقی قرار می گیرند، پله برقی افقی می گویند. دلیل وجود چنین پله هایی تسهیل در رفت و آمد افراد و مسطح کردن ورودی و خروجی است. معمولا تعداد پله های افقی دو یا سه پله است.

استفاده از پله های برقی با سه پله افقی در مکان های پرتردد مانند ایستگاه های مترو توصیه می شود. طبق استاندارد EN-115 در صورتی که زاویه شیب پله برقی 30 درجه باشد باید از 3 پله افقی یا بیشتر استفاده کرد.

 

روش های چیدمان پله برقی:

  • روش قرار دادن تکی:

این روش چیدمان، کاربردی ترین و معمولی ترین روش نصب پله برقی است. در این چیدمان، اگر مسافر بخواهد از طبقه اول به طبقه سوم برود، پس از خروج از پله برقی در طبقه دوم، باید مسیری را طی کند تا به پله برقی سرویس دهنده طبقه سوم برسد.

با استفاده از این مدل چیدمان، یک استراتژی خاص باعث ایجاد انگیزه برای خرید خواهد شد. این نوع چیدمان پله بیشتر برای مکان هایی مناسب است که افراد را به یک سمت جابجا می کنند.

در این مدل چیدمان، از آنجایی که حرکت مسافران در طول ساختمان قطع می شود، کل زمان رسیدن به طبقات نیز افزایش می یابد و همچنین هزینه طراحی پله برقی به روش تکی مقرون به صرفه می باشد.

  • طرح پله برقی به صورت متقاطع:

این ترتیب به مسافران این امکان را می دهد که سریع ترین تردد بین طبقات را داشته باشند. این چیدمان معمولا در فروشگاه های بزرگ استفاده می شود.

  • چیدمان پله برقی به صورت موازی:

در صورتی که طراحی ساختمان اجازه دهد و فضای کافی برای پیاده روی وجود داشته باشد از این چیدمان استفاده می شود. این چیدمان معمولا در پاساژهای کم تردد یا لابی برخی از هتل ها استفاده می شود. از این مدل چیدمان در ساختمان هایی که طول ساختمان در جهت حرکت پله برقی است نیز استفاده می شود.

 

سخن پایانی

اورتک مرکز طراحی پله برقی و پیاده روی متحرک و رمپ های متحرک در تهران می باشد که با ارائه بهترین خدمات طراحی پله برقی در تهران در کم ترین زمان ممکن نیاز شما هم وطنان عزیز را برطرف می سازد.

 

سوال های متداول در زمینه طراحی پله برقی:

خیر، پله برقی که برای آپارتمان مورد استفاده قرار می گیرد دارای مشخصات متفاوتی نسبت به پله ای است که در مجتمع های بزرگ نصب می گردد.

قیمت پله برقی ها به عوامل مختلفی چون کشور سازنده، جنس، دسترسی به قطعات مورد نیاز در صورت نیاز، ابعاد این سازه و برخی عوامل دیگر بستگی دارد

 بله، مجموعه اورتک می تواند راهنمای موثری در این زمینه باشد.

Load More

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.